van Joshka Kruisinga

Geplaatst 7 aug. 2015 01:17 door Fjp Fjp

Ik heb vijf jaar pianoles gehad bij Corien. Daarvoor had ik ook al acht jaar pianoles gehad bij andere leraren, maar bij hen kwam ik jammer genoeg niet heel veel verder. Omdat ik heel graag verder wilde in de muziek, en het liefst naar het conservatorium, ben ik uiteindelijk bij Corien terecht gekomen. Vanaf de allereerste les voelde ik me op mijn gemak en in vijf jaar tijd heb ik ongelooflijk veel geleerd. In eerste instantie was ik heel verlegen en durfde ik het niet om mijn emoties in de muziek te leggen. Inmiddels is dat helemaal veranderd. Mijn techniek is heel veel verbeterd, maar vooral de manier waarop ik speel en hoe ik mijn gevoel in de muziek kan laten horen, is niet te vergelijken met vroeger. Ik heb een hele fijne tijd gehad bij Corien en ben blij dat ik haar zo kon vertrouwen dat ik mezelf kon gaan laten zien, zowel tijdens het piano spelen als ook daarbuiten. Ik ben nu zo ver dat ik de Docent Muziek opleiding kan gaan doen en mijn droom waar kan maken. Ik vind het jammer dat ik nu moet stoppen met de pianolessen, maar ik ben heel erg dankbaar voor de afgelopen vijf jaar!

Pianoles

Geplaatst 7 aug. 2015 01:15 door Fjp Fjp

Onze dochter is op haar 7e jaar met pianoles begonnen.Wat mij meteen opviel is hoe goed Corien in staat is om aan te sluiten bij de belevingswereld van het kind. Toen Janne bijvoorbeeld tijdens haar 1e proefles, desgevraagd,  een toon vond klinken als een mug, stelde Corien voor om samen een muggenliedje te maken. Dat werd een gezamenlijk, vrolijk en melodisch spelletje.Vriendelijk, met veel complimenten en humor begeleidde zij Janne.De muziekboeken waren in die eerste jaren kind- aansprekend, met helder gekleurde plaatjes en muziekstukjes die wisselden van sfeer.Fijn zijn de voorspeelmiddagen die 2x in het jaar georganiseerd worden voor piano- en fluitleerlingen. Van beginners tot gevorderden: iedereen mag zich laten horen, alleen of in samenspel. Het plezier daarbij staat voorop. Maak je een foutje? Besteed er geen aandacht aan, ga lekker verder en laat iedereen meegenieten van wat je al kan! Behalve de muziek die Corien geschikt vond, kon Janne zelf ook stukken aandragen die zij graag wilde leren spelen. Dan was de motivatie om iets onder de knie te krijgen extra groot. Naast pianospelen, heeft Janne, in de afgelopen 9 jaren, ook geleerd om samen te spelen, een fluitleerling te begeleiden, zich te laten horen en zich te presenteren. En dat alles op een manier waarbij plezier en respect, voor de ander èn voor jezelf, centraal staan! Wilma Tanis

Aanraders

Geplaatst 5 jun. 2014 23:10 door Sander Westphal   [ 5 jun. 2014 23:34 bijgewerkt ]

Hallo allemaal,
 
Hierbij weer een aantal aanraders op muziekgebied. Voor kinderen is het OVA concert rondom de Bremer Stadsmuzikanten in het Icoontheater gratis! 
 
Zondag 15 juni Optreden Eemhuis (Eemplein)
16.00-17.00 uur optreden in de centrale hal van het Eemhuis (begane grond bij de bibliotheek).
 
Zaterdag 21 juni Havikconcert 
15.05 -15.35 uur optreden Havikconcert op de Havik (centrum Amersfoort, optreden in open lucht, met leerlingen Vathorstcollege)
 
En vergeet niet: zaterdag 21 juni 10.45-11.30 uur Katinka's D-examen in de zaal van Kunstgebouw Leusden. Met muziek van Reinecke, Danzi, Donjon, Ibert, Bonsel en Fukushima. Mmv Corien van den Berg, piano en Sander Westphal, cello. Gratis toegang.
 
Hartelijke groet,
Francien

1-3 of 3