Let op: deze website gaat stoppen! Voor aktuele informatie kunt u terecht op www.corienvandenberg.nl en op www.francienpost.nl

Curriculum Vitae – Francien Post 
 
Francien Post studeerde fluit aan het Utrechts Conservatorium bij Abbie de Quant (Aantekening Orkestspel bij Emile Biessen). In 1990 behaalde zij haar diploma Docerend Musicus, een jaar later het Solistendiploma, waarna ze haar studie afrondde met een Aantekening Kamermuziek. Ze volgde masterclasses bij o.a. William Bennett, Geoffrey Gilbert en Peter-Lukas Graf. Na haar opleiding bezocht ze de traversospeler Jed Wentz, om haar barokspel verder te ontwikkelen.

Al sinds haar opleiding speelt Francien Post in diverse kamermuziekensembles – o.a. het Collegium Musicum Judaicum, het Meander Ensemble (sopraan, fluit, klarinet,en piano), het trio Tramontana (met harp en mezzo-sopraan) en het Ensemble Caméléon, waarmee ze regelmatig optreedt in binnen- en buitenland. Ook speelt zij in duo-combinaties, natuurlijk met Corien van den Berg, maar ook met harpiste Judith Jamin. In 2012 bracht ze met het fluit-orgel duo Amersfoort Airways de CD European Tour uit. Dit jaar verscheen de cd VIBES! voor fluit en harp.
Daarnaast is Francien regelmatig als soliste betrokken bij diverse projecten.

Als docente was zij jarenlang werkzaam als privédocent in Gouda en bij muziekschool “Peter van Anrooy”. Sinds 1996 heeft ze in haar woonplaats Amersfoort een privélespraktijk.

Naast haar eigen lespraktijk verzorgt Francien Post diverse workshops, bijvoorbeeld over houding, ademhaling en duo-repertoire. Sinds enkele jaren jureert Francien Post bij het Open Nationaal Fluit Concours. Zodoende is ze goed op de hoogte van het fluitspelniveau in Nederland en omstreken. Ook heeft ze meerdere prijswinnaars onder haar leerlingen. Verder leidt zij blazerrepetities van diverse amateur-orkesten en is ze als coach verbonden aan de zomerse Kamermuziekweken van Huismuziek en KMC. Sinds 2006 is Francien bestuurslid van de Stichting Flutonicon, waar ze heeft meegewerkt aan het opzetten van een examineringsysteem voor leerlingen van privé-docenten. Vanaf 2012 verzorgt zij lessen voor de F-jes (kinderen van 9 tot 12 jaar) van de Neflac, de Nederlandse Fluit Academie van Emily Beynon, solofluitiste van het Concertgebouworkest.

(foto Simon Knappstein)

Curriculum Vitae – Corien van den Berg 
 
Corien van den Berg studeerde piano aan het Utrechts Conservatorium bij Sas Bunge en Ria Groot. Na haar opleiding volgde zij lessen bij Willem Brons en was zij met één van haar leerlingen te gast bij meesterpianiste Maria João Pires in het Portugese Belgais.

In de meer dan 25 jaar dat ze pianoles geeft is haar ervaring groot geworden en haar enthousiasme alleen maar toegenomen. Iedereen die echt wil leren pianospelen is voor haar een uitdaging. Regelmatig neemt ze dan ook deel aan na- en bijscholingsactiviteiten en wordt de vakliteratuur bijgehouden. Binnen de EPTA (European Piano Teachers Association) afdeling Nederland is ze lid van de werkgroep Beginnersmethoden en van een studiegroep Kwaliteitsverbetering piano-onderwijs. Naast haar lespraktijk in Amersfoort is zij als docent verbonden aan Cultura in Ede.

 

Behalve haar pedagogisch werk is ze zelf ook altijd als pianist actief gebleven. Zo trad zij op met verschillende orkesten, koren, ensembles en als begeleider van solisten en maakte zij CD’s met het Nederlands Pianistenkwartet en met mezzo-sopraan Meta Bourgonjen. Met haar echtgenoot Niek de Vente vormt ze een pianoduo en ze maakt deel uit van het ensemble Licenza en het trio Compadre (bandoneon, piano, contrabas). Met fluitiste Francien Post voert ze het repertoire voor fluit en piano uit.